Persoonlijke effectiviteit

Toevallig kwam ik de Persoonlijke Effectiviteit test tegen. Deze test zou een snelle mogelijkheid zijn om meer inzicht te krijgen in je eigen functioneren en is een eerste aanzet tot meer zelfinzicht. Dit zou dan de mogelijkheid scheppen om jezelf systematisch te verbeteren… Ik deed de test!

ster

De ster van Persoonlijke Effectiviteit kent 12 denksferen. Hierboven zie je hoe de keuzes voor uitspraken die het meest bij jou passen, correleren met deze denksferen. De denksferen waarbij je score zich het dichtst bij de rand van de ‘roos’ bevindt, zijn je overheersende denksferen.

Diplomatiek
Begripvol, harmonieus, en mensgericht, hecht aan eensgezindheid, brengt de verschillende partijen tot elkaar, sterk in het creëren van win-win-situaties, loopt gevaar zelf onder te sneeuwen of teveel het spel te gaan spelen.

Wensassertief
Bevlogen, inspirerend en ambitieus, hecht aan eigen ideeën en idealen, vormt de realiteit naar eigen wensen, sterk in het meekrijgen van anderen in gewenste veranderingen, loopt gevaar te ver voorop te lopen.

Realistisch Assertief
Daadkrachtig, rechtlijnig en besluitvaardig, hecht aan concrete resultaten, zet op feiten gebaseerde beslissingen om in acties, sterk in het nemen van beslissingen, loopt gevaar anderen onder de voet te lopen.

Realistisch
Nuchter, zakelijk en rationeel, hecht aan feiten en bewijzen, beslist op grond van aantoonbare voor- en nadelen, sterk in het met beide benen op de grond blijven, loopt gevaar teveel controle te willen uitoefenen.

Specialistisch
Praktijkgericht, gedisciplineerd en zeker, hecht aan ervaring, neemt vorige gebeurtenissen als uitgangspunt, sterk in het hergebruik van in de praktijk bewezen werkwijzen, loopt gevaar in verleden te blijven hangen.

Deskundig
Analytisch, beschouwend en nadenkend, hecht aan structuur, maakt een doortimmerd plan voor het begin, sterk in het planmatig uitzetten van werkzaamheden, loopt gevaar de methode te belangrijk te vinden.

Alert
Open, nieuwsgierig en breed, hecht aan overzicht, vormt zich een volledig beeld voor het begin, sterk in het in kaart brengen van alle mogelijkheden, loopt gevaar door de bomen het bos niet meer te zien.

Kennistoetsend
Kritisch, zorgvuldig en bedachtzaam, hecht aan zekerheid, controleert de uitgangspunten voor het begin, sterk in het onderkennen en inschatten van risico’s, loopt gevaar negatief te worden.

Kundetoetsend
Zelfbewust, voorzichtig, relativerend, hecht aan het bieden van toegevoegde waarde, vraagt zich af of hij/zij wel juiste persoon voor de klus is, sterk in het onderkennen en tot bloei brengen van iemands talenten, loopt gevaar onzeker over eigen capaciteiten te worden.

Stimulerend
Ongecompliceerd, gezellig en actief, hecht aan saamhorigheid en een goede sfeer, verzamelt mensen om zich heen en gaat aan de slag, sterk in het uitvoeren van klussen als de ideale teamspeler, loopt gevaar zichzelf ondergeschikt te maken.

Doecreatief
Impulsief, spontaan en druk, hecht aan actie en het volgen van de eigen weg, gaat aan de slag en komt gaandeweg tot een oplossing, sterk in het doorbreken van blokkades, loopt gevaar teveel risico’s te nemen.

Wenscreatief
Origineel, vrolijk en speels, hecht aan vrijheid, verzint nieuwe oplossingen aan de lopende band, sterk in het creëren van nieuwe mogelijkheden, loopt gevaar niet te kunnen kiezen uit al hetgeen verzonnen is.

 

Dit komt toch wel min of meer overeen met wat ik verwacht had!

Doe zelf de test op:

http://academytests.capgemini.nl/onlinetest/reed/

Advertenties
1 reactie
  1. Oeh even de test doen! Testjes zijn altijd leuk om te doen,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: